13 d'abril de 2015

Es presenta Ona Bages, la nova ràdio que agrupa emissores municipals de la comarca, dissabte al monestir de Sant Benet

A l’acte hi haurà una xerrada del director de RAC1, Eduard Pujol sobre la ràdio al segle XXI, i les actuacions de Damià Olivella i Anaïs Vila

Hi prendran la paraula el secretari de Comunicació de la Generalitat, els alcaldes dels quatre municipis que engeguen la cooperativa i el president del Col·legi de Periodistes a la Catalunya Central

Aquest dissabte, 18 d’abril, a les 18h es farà a l’espai simbòlic de Sant Benet de Bages l’acte de presentació d’Ona Bages, el nou projecte per professionalitzar la informació de les emissores municipals de la comarca, compartir-ne continguts i impulsar productes de ràdio a escala comarcal. L’esdeveniment l’organitza la cooperativa de treball sense ànim de lucre que s’ha constituït per donar forma a la iniciativa, Ona Bages sccl, formada per professionals i col·laboradors de les emissores municipals.

A la presentació s’introduiran els nous continguts que s’emetran a partir de dissabte a les emissores municipals, sota la marca conjunta d’Ona Bages, i d’Ona Moianès en les que formen part de la nova comarca. També hi hauran els parlaments del president de la delegació del Col·legi de Periodistes a la Catalunya Central, Gonçal Mazcuñán; els quatre alcaldes dels municipis que engeguen el projecte: el de Santa Maria d’Oló, Ramon Vilar, el de Sallent, David Saldoni, la de Santpedor, Laura Vilagrà, i el de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés; i finalment el del secretari de Comunicació del govern de la Generalitat, Josep Martí.

També intervindrà en la presentació el president de la cooperativa, Marc Martínez Amat, que introduirà la xerrada que hi farà el director de RAC1, Eduard Pujol, amb el títol “La ràdio al segle XXI”. També hi haurà les actuacions dels cantautors bagencs Damià Olivella i Anaïs Vila.

S’ha convidat a l’acte els voluntaris de les nou emissores municipals de la zona, així com a periodistes i estudiants de comunicació del Bages, a través de la delegació del Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central i de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. També s’ha enviat invitació a representants de tots els Ajuntaments. D’altra banda, hi han confirmat l’assistència el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, i el president de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, Manel Ramon.
En el moment inicial, Ona Bages i Ona Moianès tindran presència en les programacions de Ràdio Sallent (107.6 FM), Ràdio Sant Fruitós (107.5 FM), Ràdio Santpedor (90.0 FM) i Ràdio 010, de Santa Maria d’Oló (107.2 FM). Des de fa setmanes, però, la resta d’emissores de les dues comarques ja hi han estat col·laborant a través de projectes comuns, com ara el debat i el programa especial de seguiment que van emetre conjuntament totes les ràdios locals amb motiu de la consulta sobre el Moianès del 22 de març. La cooperativa és un projecte obert a la tota la comarca, i té per objectiu compartir els continguts que produeixi amb el màxim nombre d’emissores possibles de la zona.

Les dues principals apostes amb què neix Ona Bages són la informació i la música. Així, cada un dels quatre municipis que l’engeguen disposarà d’un redactor local que elaborarà un informatiu setmanal i realitzarà càpsules informatives que s’emetran pel conjunt d’emissores durant tota la setmana. Pel que fa a la música, es marca com a objectiu promocionar els grups locals i comarcals, que tindran un protagonisme destacat en les programacions.