2 de juny de 2015

Primers moviments polítics a l’Ajuntament de Sant Fruitós

Després de les eleccions municipals, els partits polítics que han tret representació,  ja comencen a moure les peces del tauler. Els primers moviments de moment,  els han fet ERC-AM i CiU.

En un comunicat enviat el passat dissabte 30 de maig, ERC proposa una coalició per, segons diuen a la nota de premsa “apel∙lar a la unió dels grups i partits que vam signar el document de l’ANC a favor de la Independència de Catalunya, per tal de constituir un govern estable, de majoria molt àmplia i amb representació de les diferents sensibilitats polítiques sobiranistes locals”.

ERC ressalta a la nota de premsa la voluntat dels veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages que han decidit que 11 dels 13 regidors del consistori pertanyin a formacions polítiques que estan a favor de la Independència, segons els compromisos adquirits pels tres caps de llista d’aquestes formacions. També apuntaven que no s’oposarien a la majoria del poble que volen seguir quatre anys més GfP a l’alcaldia.

El compromís amb l’Assamblea Nacional Catalana

GfP, CiU i ERC  van signar el document de l’ANC el passat 26 de març, comprometent-se així amb el procés independentista català. En aquest sentit el compromís es materialitza en adherir el seu poble o ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o bé a ratificar aquesta adhesió, a treballar pel caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament del 27 de setembre i a constituir governs locals independentistes que puguin fer costat a les decisions del nou Parlament i Govern sorgit de les eleccions plebiscitàries. Actualment el document consta de 2.629 municipis entre els que tenen candidatures compromeses amb l’ANC i els municipis que tenen partits polítics que s’hi han compromès de forma individual.

La resposta de CiU

CiU ja ha contestat a ERC en una altra nota de premsa emesa el 2 de juny, on assegura que veu factible la proposta sobiranista però amb alguns matisos.

El primer matís és que CiU Sant Fruitós voldria sumar esforços i incloure “no només a les formacions polítiques que varen signar el compromís amb l’ANC, sinó també a aquelles persones compromeses amb el procés sobiranista”. El segon matís és que creu necessari un compromís “ferm i personal, per part de cada un dels càrrecs electes escollits per formar part d’aquesta legislatura 2015-2019 que estiguin a favor del procés sobiranista, que es comprometi a fer tots aquells passos que siguin necessaris per tirar endavant el procés des de l’Ajuntament”.

ERC va aconseguir 2 regidors i CiU 4 en les eleccions del 24 de maig, ara caldrà esperar què diuen la resta de partits que van aconseguir representació, GfP amb 5 regidors i PSC amb 2 més.